Országos Kéktúrám egyik nagyon szép emléke a Tömördi Madárvárta megkeresése és az itt töltött pár óra. Márciusi utam tervezésénél két helyet néztem ki éjszakai pihenőhelynek. Gradics-forrás, itt elhalad az Országos Kéktúra, és a közeli Tömördi Madárvárta.

Tömördi Madárvárta, vadkemping a kéktúrámon

Majdnem vadkemping. A magyarázata. A Gradics-forrás és környéke nagyon tetszett, viszont kissé szelesnek, hűvösnek éreztem március közepén. Tovább sétáltam a madárvártához, ahol már a madarászok megérkeztek az első tavaszi munkákat elvégezni. Barátságos fogadtatás, és meghívtak éjszakára a házba aludni.

Idézet a Kéktúrás beszámolómból:

Meglepődöm mikor ideérek. Két autó áll a ház előtt, vannak lakók. Engedélyt kérek az éjszakai táborozásra, amit meg is engednek, sőt beinvitálnak a házba.

Nagyon jót beszélgetünk, vacsorát is kapok és némi tudást is magamba szívok a madarakkal kapcsolatban. El vagyok képedve a helyen, Matula bácsi kunyhója ugrik be a Tüskevárból.
Nagyon tetszik! (Már bocsánat, de nekem az eredeti Tüskevár filmsorozat tetszik.)

Ponyvával, hálózsákkal készültem, ezzel szemben a fűtött faházban alszom egy vastag matracon.
Micsoda kényelem!

https://gyertekvelem.hu/orszagos-kektura-irott-ko-sarvar-elso-szakasz/3/

Az épületek és a környezet is gondozott. A faház körül álló fák mellett megoldható a sátrazás és a fák között a függőágyazás is. Van kialakított tűzrakóhely, vízvétel pedig a közeli forrásnál lehetséges. Nagyon szép, takaros, gondozott porta, VIGYÁZZATOK RÁ!

A Tömördi Madárvárta egy nagyon klassz hely!

  • Szerző
  • Fényképek
  • A túrát bejárta

Gazsi Szabolcs

Kapcsolat a szerzővel: szabolcs.gyertekvelem@gmail.com

Feliratkozás hírlevélre

author avatar
Gazsi Szabolcs Belkereskedelmi ügyintéző, készletgazdálkodási szakember, Hobbi: túrázás, utazás, kerékpározás
Főszerkesztő, admin. 14 éves korom óta túrázom, kerékpározom. Magyarország alapos megismerése az egyik fő célom, de a határon túli tájak bejárása, emberek megismerése is a célkeresztben van. Az évek alatt szerzett tapasztalataimat, élményeim akarom a gyertekvelem.hu weboldalon átadni. Az új generáció legyen egészségesebb, fittebb, okosabb, tájékozottabb.

Gazsi Szabolcs

Főszerkesztő, admin.

SEOzseni