Home » Túrázás

Magashegyi Túrázás

Többnapos gyalogtúrázás

Zarándoklat

Álmaink bringás, túrás útvonalai ilyenek lennének sajnos még csak fantáziálunk róla

Túrázás hidegben, melegben

Egynapos, többnapos túrák Magyarországon és külföldön, könnyűtől a nehézig

Egynapos gyalogtúrák Magyarországon és külföldön, könnyűtől a nehézig. Tavasztól télig, hidegben és melegben is tarts velünk.

A bevezető hasonló a kerékpározásnál írt gondolatokhoz. Igen, a túrázásnak is nagyon sok ága van és természetesen ez is szabadtéri tevékenység. A túrázásnak milyen ágai lehetnek? Sokan az erdei sétát is túrázásnak hívják, nálunk az megmarad sétának.

Pár túraleírásunk elolvasása után már tisztán fogod látni mit jelent nekünk ez a szabadtéri tevékenység. Gyorsan pár meghatározás: egy és többnapos, vándor, zarándok, túrázás könnyített felszereléssel, téli felszereléssel, vadkempingre készülve, ultra light túrázás, túrázás előre lefoglalt szállásokkal.

Szinte az összesre lesz példa a leírások között. Fontos tudni, nem vagyunk extreme túrázók, csak szeretünk menni.

(Az ultra light nagy kihívás anyagi oldalról, azért az ,,olcsósítására,, az interneten sok példa van.)

Egy biztos, már Magyarországon is elég kemény lehet egy egésznapos túra. A többnapos túra a láncterhelés miatt tovább emeli a mércét. És igen, itt van még a magashegyi túrázás. Ebben az összefoglalóban amit most olvasol a túrázásról, nagyon leegyszerűsítem a dolgot. Nincsenek megemlítve azok a kalandjaink, melyekhez komolyabb felszerelés kellene, és komoly felkészülést igényelne.

Túrázás ősztől tavaszig, bringázás tavasztól őszig

Nem vagyunk profi kalandorok, és már nem keressük kirándulásaink során a nagy kihívásokat!

Ezt a tényt gyorsan tisztázni kell, nehogy elijesszünk az oldalról. A túraleírásainknál már az elején megadjuk az út hosszát, a szintkülönbséget és azt is, mennyi a várható teljesítési idő. Tanács, legyél tisztában a saját képességeiddel és úgy indulj útnak.

Sok kicsi sokra megy. Tényleg így van. Saját tapasztalat, a folyamatos edzés, jelen esetben a séta, a túrázás, a kocogás, az erőnlétet szinten tartja és a terhelés növelésével egyre fittebb leszel. Pár hét, pár hónap rendszeres gyaloglás után elképzelhető, hogy a kemény magashegyi túráink közül fogsz válogatni. Azért csak óvatosan.

Az Odvaskőnél téli felszereléssel.

Egynapos túráink átlagos erőnléttel teljesíthetők

A fizikai felkészülésen kívül még nagyon fontos a megfelelő ruházat. Inkább egy picivel több holmit vigyél magaddal, mint kevesebbet.

SEOzseni