2023. februári események

2023. február 4. – 5. (szombat-vasárnap)

Vadkempingezés a Bükkben

A Bükk megközelítése, Budapest-Eger vonattal, Eger-Felsőtárkány autóbusszal.

Felsőtárkánytól már gyalog folytatjuk az utunkat a Toldi-kunyhóig. A Stimecz-házat elérve teszünk egy kis kitérőt a Bükk egyik időszakos forrásához, Vörös-kői-alsóforráshoz.

A Toldi-kunyhót várhatóan 15-16 óra körül elérjük, legfontosabb feladat a szárazfa begyűjtése, összevágása lesz, majd a tűzrakás a kályhába.

Vasárnap reggel indulunk tovább, az Imókő-forrást is megnézzük. Beindulásáról sajnos nincs hír, de kellemes sétát teszünk kis kerülővel vissza Felsőtárkány felé.

Táv első nap: 17 km, Szint: 620 méter

Táv második nap: 18 km, Szint: 190 méter

Mivel a Toldi-kunyhóban nincs foglalás, a korábban érkező választ helyet, ritkán bizony teltház is előfordul. Ebben az esetben még megpróbálkozunk a Cserepes-kői barlangszállással, vagy másik lehetőség a bivakolás ponyva alatt. Erre fel kell készülni, legyen velünk rendes hálózsák, derékalj, bivakzsák, vagy ponyva.

A túrát szervezi és vezeti: Gazsi Szabolcs

Elérhetőség: szabolcs.gyertekvelem@gmail.com

author avatar
Gazsi Szabolcs Belkereskedelmi ügyintéző, készletgazdálkodási szakember, Hobbi: túrázás, utazás, kerékpározás
Főszerkesztő, admin. 14 éves korom óta túrázom, kerékpározom. Magyarország alapos megismerése az egyik fő célom, de a határon túli tájak bejárása, emberek megismerése is a célkeresztben van. Az évek alatt szerzett tapasztalataimat, élményeim akarom a gyertekvelem.hu weboldalon átadni. Az új generáció legyen egészségesebb, fittebb, okosabb, tájékozottabb.

Gazsi Szabolcs

Főszerkesztő, admin.

SEOzseni