Home » Kerékpártúrák » Többnapos kerékpártúrák » A Felvidék szépségei, Komáromtól Egerig bringával

Kilenc barát, két országban, öt napon át, 410 km-en keresztül tekert, tekert és csak tekert. Itthonról haza, a Felvidék tájaiban gyönyörködve, az Ipoly mentén, impozáns várak és várromok nyomában.

Komáromtól Egerig, teker a csapat

Egy igazi örömbringázós túra a Barátokkal, amelyen Tibi és Szabi is ‘jelen van’. 🙂 Ezek azok a túrák, amikor pontosan a legeslegelső másodperctől, a legeslegutolsóig, minden-minden pillanatot megélsz, szeretsz, és nem akarod, hogy vége legyen.

AHOGY MINDIG, EZ A TELJES TÚRA IS SAJÁT TERVEZÉS, SZERVEZÉS, KIVITELEZÉS

Az alapgondolatunk az volt, hogy menjünk a Felvidékre tekerni. A másik, hogy ne autókkal, szóval ne csillagtúra legyen, de ugyanakkor az autókat sem szerettük volna otthagyni bárhol, akármennyi napra is. Így a vonat lett a kézenfekvő megoldás. Komáromból indult a bicajozásunk és Egerbe érkeztünk meg az ötödik napon. Az adott napi szálláshelyeket előre lefoglaltuk.

A felvidéki bringatúra útvonala:

2022. június 02., 1. nap: Komárom – Léva = 111 km/355 szint

A Felvidék útjain porolnak a kerekek

Reggel, Budapestről vonattal mentünk Komáromba. Illetve két társunk Bicskén, valamint Tatabányán csatlakozott hozzánk, ezzel el is foglaltuk az összes bringahelyet. Komáromból 10 óra körül vágtunk neki az ötnapos kalandnak. Gúta – Érsekújvár – Nagysurány – Barsbese és Garamkálna után érkeztünk meg Lévára.

A csallóközi Gútán, a hajómalomnál érdemes elidőzni, amit egy fedett fahídon átkelve érünk el. Egy félszigeten fekszik, amelyet egyik oldalról a Kis-Duna és a Vág folyása, a másik oldalról pedig a Kis-Duna holt ága fog közre. Ez a csendes, nyugodt környezet adja magát, hogy minimum másfél órát simán eltöltsön itt az ember. Vagy akár többet is. Gútáig, a Vág folyó aszfaltos gátján vezet a bicóút, utána pedig alsóbbrendű utakon tekertünk.

Léván, egy rendkívül kellemes szálláshelyen töltöttük az első éjszakát, egy, az erdő közepén lévő panzióban; igazán remek étterem – finom ételekkel a szomszédban, tágas szobák, kényelmes ágyak, és valami irtózatos madárcsivitelésre, csiripelésre ébredve hajnali négykor. Így a nagyon impozáns napkelte fényeit is láthattam az égen, szóval nem csak füleimnek, de szemeimnek is látványos ébredése volt. 😃

author avatar
Kamarás Kriszta
A mozgás, a sport, lényegében kisgyermekkorom óta a lételemem, s része az életemnek. 8-tól 18 éves koromig, mindent ’játszottam’ és minden is szerettem volna ’lenni’, az akkori, gyerkőc-tini fejemmel: híres, többszörös GS győztes teniszező, világbajnoki címet nyerő focista, röpis, kézilasztis, pingpong és tollas bajnok is.
SEOzseni