Home » Letölthető túraútvonalak » Letölthető külföldi túraútvonalak » Letölthető külföldi gyalogos és kerékpáros útvonalak

A felhasználói élmény fokozása érdekében mindig szeretnénk többet, jobbat adni. Ezzel a bejegyzéssel szélesítjük a palettát, letölthető külföldi túraútvonalak között tudtok válogatni. Gyalogtúrák és bringatúrák is vannak a választékban. A magyarországi túrák egy másik oldalon kerülnek bemutatásra.

A könnyebb keresés érdekében országonként kerülnek felsorolásra az útvonalak, nyomvonalak. A linkre kattintva a Strava felületét éritek el. Útvonalaink ott vannak lementve. A QR kód beolvasásával az okostelefon azonnal a linket mutatja, az útvonal lementése lényegesen gyorsabb, egyszerűbb.

Letölthető külföldi túraútvonalak

A lent megadott útvonalakat mi rögzítettük, jártuk be!

Válassz ki egy országot ahol bringázni, túrázni szeretnél

Letölthető ausztriai útvonalak

Ausztria lenyűgöző tájaival, kiváló kerékpárút-hálózatával igazi paradicsom a kerékpározás, a túrázás szerelmeseinek. Akár hegyvidéki kalandokat, akár síkvidéki túrákat keresel, Ausztria mindenki számára tartogat valami izgalmasat.

Alpok: A hófödte hegycsúcsok, a smaragdzöld tavak és a buja völgyek lenyűgöző hátteret biztosítanak a kerékpározáshoz. Számos útvonal közül választhat, a könnyű családi túráktól a kihívást jelentő hegyi túrákig.

Duna-völgy: A Duna mentén haladva festői városokat, szőlőültetvényeket és barokk kastélyokat fedezhet fel. A kerékpárút kiválóan alkalmas családok és kezdők számára is.

Salzkammergut: Ez a tóvidéki régió kristálytiszta tavakkal, zöldellő dombokkal és bájos falvakkal büszkélkedhet. Számos kerékpárút és túraútvonal hálózata köti össze a vidéket.

Ausztria több mint 20 000 km kerékpárúttal rendelkezik, amelyek kiváló minőségűek és jól karbantartottak. A kerékpárútak többsége aszfaltozott, jelzésekkel, pihenőhelyekkel ellátottak.

Tökéletes infrastruktúra:

Ausztria számos szolgáltatást nyújt a kerékpárosok számára, beleértve a kerékpárkölcsönzést, a kerékpárszerelést és a szálláshelyeket. Számos kerékpárosbarát szálloda és étterem is található az országban.

Kerékpáros útvonalak

Letölthető kerékpáros útvonalak következnek

Riegersdorftól Villachig az Ossiachersee megkerülésével

Riegersdorf-Villach 59,73 km 284 m

Riegersdorftól Villachig az Ossiachersee megkerülésével

Az Ossiachersee megkerülése kerékpárral.

Az osztrákoknak ez olyan, mint nekünk a Velencei-tó. Mi magyarok pedig ott állunk a partján és csak ámulunk.

Bővebben erről az útvonalról. Nagyon szép táj, príma kerékpárutak.

Klagenfurt-Wörthersee-Faakersee-Riegersdorf 58,85 km 458 m

Klagenfurt-Wörthersee-Faakersee-Riegersdorf 58,85 km 458 m QR kódról letölthető útvonal

Klagenfurttól két tó érintésével Riegersdorfig kerékpárral

Klagenfurt-Wörthersee-Faakersee-Riegersdorf 58,85 km 458 m letölthető útvonal

Riegersdorf egy ki oszrák település egy hármas határnál. Olaszország és Szlovénia is ott van a közelben. A Júlia-Alpok felfedezéséhez kiváló hely.

Kissé fárasztó vonatozás után bringákra pattanunk és Klagenfurtot elhagyva kezdődik a varázslat!

Riegersdorf-Pressegersee-kerülővel Riegersdorf

Riegersdorf-Pressegersee-kerülővel Riegersdorf 100,19 km 1.489 m

Riegersdorf-Pressegersee-kerülővel Riegersdorf letölthető külföldi kerékpártúra útvonal

A Pressegerseetől egy fantasztikus hegyi útvonal. MTB ajánlott.

Egyik barátommal külön utakra vágytunk. Ez lett az eredménye. Minimális forgalom, kristálytiszta levegő, bámulatos táj. MTB-nek való útvonal, de a túrabringáink is kibírták.

Duna melletti útvonalak

A Duna Európa második leghosszabb folyója, hossza 2846 kilométer. Németországból ered, és tíz országon halad keresztül, mielőtt a Fekete-tengerbe torkollik. A Duna vízgyűjtő területe 817 000 négyzetkilométer, és Európa lakosságának 40%-a él ezen a területen.

Számos történelmi és kulturális látnivalónak ad otthont. A folyó mentén várak, kastélyok, kolostorok találhatók. A Duna a világörökség része is.

Duna-menti kerékpárút: Ez az útvonal a Duna teljes hosszában halad, és Európa egyik legnépszerűbb kerékpáros útvonala. Az útvonal jól jelzett és változatos tájakon vezet keresztül.

Kerékpáros útvonalak

Letölthető kerékpáros útvonalak következnek

Tatabánya-Dunaalmás-Esztergom-Komárno 122,67 km 206 m

Tatabánya-Dunaalmás-Esztergom-Párkány-Komárno 122,67 km 206 m

Tatabánya-Dunaalmás-Esztergom-Komárno 122,67 km 206 m QR kódos letöltés

Túránk egyik fele a magyar oldalon, a másik része szlovák oldalon vezet.

Érdekes útvonal, a Duna két oldalán erősen érezhető a különbség bringás szemmel. Számunkra a szlovák oldalon élvezetesebb a kerékpározás. Aki csak a Duna szlovák oldalán szeretne kerékpározni és rövidebbet, az Esztergomól induljon, a hídon át Párkányba, majd a Duna mellett Komárom a cél.

Tatabánya-Komárno-Gabcsikovó a Duna mellett 197,30 km 252 m

Tatabánya-Komárno-Gabcsikovó a Duna mellett 197,30 km 252 m szlovákiai útvonal qr kód

Sík terep, minimális szintkülönbség.

Tatabánya-Komárno-Gabcsikovó a Duna mellett 197,30 km 252 m szlovákiai útvonal

Ha már unod a 100 kilométeres bringázásokat és szeretnéd feszegetni a határaidat, ez az útvonal teljesen jó hozzá. Lehet haladni, látnivaló is van. Komárno után nem sokkal kezdődik a Duna melletti kerékpárút. Teljesen jó a minősége. Pozsonyig és azon túl is eltekerhetsz rajta. Akár a Duna forrásáig.

Rövidebb változat: Komáromig el lehet menni vonattal és onnan bringázni Gabcsikovóig és vissza. Közel 80 kilométer lejön a közel kettőszázból.

Letölthető olaszországi útvonalak

Olaszország csodálatos tájaival, gazdag történelmével és ínycsiklandó konyhájával fogadja a bringásokat, túrázókat. Hegyvidéki kalandokat, vagy tengerparti túrákat keresel, Olaszország mindenki számára tartogat valami izgalmasat.

Toszkána: A dombok, szőlőültetvények és olajfaültetvények között kanyargó utakon haladva festői falvakat és történelmi városokat fedezhetsz fel.

Dolomitok: A drámai hegycsúcsok és gleccserek lenyűgöző hátteret biztosítanak a kerékpározáshoz. Számos útvonal közül választhatsz, a könnyű családi túráktól a kihívást jelentő hegyi túrákig.

Amalfi-part: A kanyargós tengerparti utak és a festői falvak lélegzetelállító kilátást nyújtanak a Földközi-tengerre. Ez a túra tapasztalt kerékpárosoknak ajánlott a meredek emelkedők és a forgalom miatt.

Gazdag történelem és kultúra:

Olaszország ősi városokban és romokban bővelkedik, amelyeket kerékpáron is fel lehet fedezni. Látogass el Rómába, hogy megtekinthesd a Colosseumot és a Trevi-kutat, vagy kerékpározz Firenzében a reneszánsz művészet remekművei között.

Ínycsiklandó konyha:

Az olasz konyha a világon a legfinomabbak közé tartozik. Élvezd a friss tésztát, a pizzát, a gelato-t és a számos más finomságot.

Kiváló kerékpárút-hálózat:

Olaszország több mint 37 000 km kerékpárúttal rendelkezik, amelyek kiváló minőségűek és jól karbantartottak.

Kerékpáros útvonalak

Letölthető kerékpáros útvonalak következnek

Riegersdorf-Villanova a Mileniumi vasútvonal nyomán

Riegersdorf-Villanova Mileniumi vasútvonal 64,97 km 404 m

Riegersdorf-Villanova a Mileniumi vasútvonal nyomán. Letölthető külföldi kerékpártúrák nyomvonala

A Milleniumi vasútvonal legszebb szakasza

A Milleniumi vasútvonal Ausztriát, Olaszországot és Szlovéniát kötötte össze. A Pontebba-Tarvisio és Görz-Trieszt közötti vasútvonalat a 20. század elején építették, és 1906-ban avatták fel. A vasútvonal híres volt festői tájáról, hegyek, völgyek, alagutak és viaduktok között kanyargott.

A Milleniumi vasútvonalat az 1960-as években bezárták, miután új vasútvonalat építettek Ausztria és Olaszország között. A vasútvonal szlovén szakaszát is felszedték az 1980-as években. Azonban a régi vasútvonal nyomvonalát az 1990-es években kerékpárúttá alakították át.

A Millenniumi vasútvonal ma népszerű kerékpáros útvonal Ausztria, Olaszország és Szlovénia között. A kerékpárút 232 kilométer hosszú, és könnyű terepen halad.

Riegersdorf-Tarvisio-Fusine-Jasna tavak 90,83 km 723 m

Letölthető Olasz kerékpártúrák útvonala. Fusine és Jasna tavak

A Júlia-Alpok legszebb részei, Jasna és Fusine tavak.

Letölthető Olasz kerékpártúrák útvonala. Fusine és Jasna tavak

A Júlia-Alpok gyöngyszemei. Csak akkor hiszed el, hogy valóság, mikor ott állsz és saját szemeddel látod. Nagyon sok kirándulót, kerékpárost vonzanak ezek a szépséges helyek.

Ausztriából indulva Tarvisión keresztül egy nagyon szép kerékpárút vezet ezekhez a gyönyörű tavakhoz. Az útvonal teljes bemutatása.

Riegensdorf-Tarvisio-Predil-tó 73,34 km 681 m letölthető útvonal

Riegensdorf-Tarvisio-Predil-tó 73,34km 681m

Riegensdorf-Tarvisio-Predil-tó 73,34 km 681 m QR kóddal letölthető útvonal

Tarvisio útán a nagyon szép Predil-tó megnézése.

Ausztriából indul a túra Olaszországba. Tarvisióban kis pihenés és után folytatjuk utunkat a tóhoz.

A Júlia-Alpokban tett kerékpártúránk egyik gyöngyszeme. Az útvonal teljes bemutatása.

Letölthető külföldi útvonalak: Bringával a Rajna mellett több ország érintésével

Sájc, Lichtenstein, Ausztria, Németország, Franciaország

Fedezd fel a Rajna menti kerékpárutak varázsát!
A Rajna, Európa egyik legmeghatározóbb folyója, lenyűgöző tájairól, történelmi városairól és mesés borvidékeiről ismert. A kerékpározás remek módja annak, hogy felfedezd a Rajna menti vidék szépségét és sokszínűségét. Több száz kilométernyi kerékpárút szegélyezi a folyót.

Lélegzetelállító tájak:

A Rajna menti kerékpározás során változatos tájakon haladhatsz át. Csodáld meg a folyó völgyében elterülő szőlőültetvényeket, buja erdőket, bájos falvakat és történelmi városokat. A kerékpárút néhol közvetlenül a folyóparton halad, másutt meredek sziklák és hegyek mellett vezet el.

A Rajna menti kerékpározás során számos történelmi városba is ellátogathatsz. Ismerd meg Köln gótikus katedrálisát, Mainz római romjait, vagy Strasbourg lenyűgöző belvárosát. A városokban számos múzeum, galéria és étterem várja a látogatókat.

Mesés borvidékek:

A Rajna-völgy híres kiváló borászatairól is. Számos kerékpárút vezet el a borvidékekre, ahol megkóstolhatod a helyi borokat, és megismerkedhetsz a borászat hagyományaival.

Kiváló kerékpárút-hálózat:

A Rajna menti kerékpárút-hálózat jól kiépített és jelzett, így ideális kezdő kerékpárosok számára is. A kerékpárút mentén számos pihenőhely és szervizpont található. Kerékpárkölcsönzők is üzemelnek a folyó mentén, így azok is élvezhetik a kerékpározást, akiknek nincs saját biciklijük.

Letölthető külföldi útvonalak. Franciaország: Colmar-Strasbourg

Colmar-Strausbourg
78,45 km 58 m Kerékpártúra a Rajna mellett

Letölthető külföldi útvonalak. Franciaország: Colmar-Strasbourg

A Rajna egyik csatornája mellett vezet ez a kerékpárút.

Mezőgazdasági területek mellett, kis csatornák között lehet kerékpározni. A Rajna itt már széles, nyugodt folyó.

Basel-Colmar, Franciaország
98,58 km 131 m

Basel-Colmar, letölthető külföldi kerékpártúra. Franciaország

Svájc Bazel városától Colmarig (Franciaország) kerékpárúton

Basel-Colmar, letölthető külföldi kerékpártúra. Franciaország

Ahogy a térkép szintgörbén is lehet látni, folyamatosan ereszkedünk. Ez picit csalóka, mert bőven lehet tekerni a pedálokat, gyakori a szembeszél. A Rajna egyre lassabb, a hegyek pedig alacsonyabbak és távolodnak.

Gailingen am Hochrhein-Basel, kerékpártúra

Gailingen am Hochrhein-Basel
119,80 km 682 m

Gailingen am Hochrhein-Basel, kerékpártúra QR kód

A Rajna és az Alpok csúcsai felejthetetlen élményt biztosítanak.

Nagyon szép útvonal. Szinte hihetetlen, hogy egy folyó mellett bringázunk és mégis milyen jó szinteket kell megmászni. Igen, ez a varázsa ennek az útnak.

Constance-Gailingen am Hochrhein
46,35 km 243 m

Constance-Gailingen am Hochrhein bringatúra letölthető qr kód

Constance gyögyörű városától tekerünk a Bodensee, majd a Rajna mellett.

Constance-Gailingen am Hochrhein bringatúra

A Rajna kifolyik a Boden-See-ből. Jó ideje követjük már a folyást, a folyó és az Alpok sok szépségét megcsodáltuk. Most Constance feltette az egyik koronát az útra.

Könnyű és látványos kerékpártúra a Bodensee mellett. Friedrigshafen-Meersburg 25,82 km 88 m

Friedrigshafen-Meersburg 25,82 km 88 m

Könnyű és látványos kerékpártúra a Bodensee mellett. Friedrigshafen-Meersburg 25,82 km 88 m letölthető qr kód

Könnyű és látványos kerékpártúra a Bodensee mellett.

Csak a tó és a mellette fekvő városok miatt érdemes lenne egy hétre eljönni ide. Látnivalók, fesztiválok érik egymást. Nagyon sok a turista, sétáló ember. A vásárok miatt időnként a kerékpárutat más irányba terelik.

Sevelen-Sibratshaus 107,21 km 226 m

A Rajna csodálatos szakasza Sevelen és Sibratshaus között, letölthető útvonal QR kóddal

Svájcot és Lichtensteint elválasztva folyik a Rajna. Szédületes látvány.

A Rajna csodálatos szakasza Sevelen és Sibratshaus között

Két országot elválasztva folyik a Rajna. A kerékpárút elég jól követi, néha kikerül a folyó a látótávolságból, de csak azért, mert amikor ismét mellé érünk és visszanézünk, káprázatos a látvány. Nyáron is havas hegycsúcsok, kék ég és a Rajna. Csodálom, hogy nincs több túrakerékpáros ezen a szakaszon.

Letölthető svájci útvonalak

Svájc Közép-Európában fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország, hivatalos neve Svájci Konföderáció. Szomszédai Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria és Liechtenstein.

Svájc híres gyönyörű tájairól, a gleccserekről, a tavakról és a vízesésekről. Az ország területének nagy részét az Alpok hegysége borítja, de itt található a Jura-hegység is. A Svájci-medence az ország gazdasági centruma.

Rengeteg kerékpáros útvonal található, amelyek minden szintű kerékpáros számára megfelelőek. Az útvonalak a síkságokon, a dombokon és a hegyeken is vezetnek.

A Rheintal-kerékpárút Svájc északi részén található. Az útvonal könnyű, ideális családok és kezdő kerékpárosok számára.

Kerékpáros útvonalak

Letölthető kerékpáros útvonalak következnek

Svájci kerékpárútvonal, Zürich-Sevelen

Zürich-Sevelen 118,26 km 424 m

Svájci kerékpárútvonal, Zürich-Sevelen

Bringázás az Obersee és a Wallensee mellett

A Rajna melletti kerékpártúrához egy nagyon jó indulási pont Zürch. Magyarországról minden nap indul ide vonat, korlátozott számban kerékpárok szállítása lehetséges. Érdemes hónapokkal előre megvenni a jegyeket.

Szlovákia a következő külföldi ország, ahol sikerült több túraútvonalat bejárni

Hazánk északi szomszédja, hegyekkel, erdõkkel, tavakkal és folyókkal borított ország. Szlovákia lenyűgöző tájai gyalogos- és kerékpártúrázásra ideálisak.

Gyalogtúra

Szlovákia számos túraútvonalat kínál minden túrázó számára. A könnyű sétától a kihívást jelentő hegyi túrázásig mindenki talál magának megfelelőt. Az egyik legnépszerűbb túraútvonal a Magas-Tátra hegységben található Tatrafő-ösvény. Ez a 45 km hosszú túraútvonal Szlovákia legmagasabb csúcsait köti össze, köztük a Lomnic csúcsot (2634 méter) és a Gerlachfalvi csúcsot (2655 méter).

Másik népszerű túracélpontjai közé tartozik a Szlovák Paradicsom, a Slovenský Kras Nemzeti Park és a Kis-Fátra hegység.

Kerékpározás

Szlovákia kiváló kerékpározási lehetőségeket kínál minden bringás számára. A sík tereptől a hegyi kerékpározásig mindenki talál magának megfelelőt. Az egyik legnépszerűbb kerékpáros útvonal a Duna-menti kerékpárút.

Szlovákiában széles választékban állnak rendelkezésre szálláslehetőségek, a kempingek, hostelek, szállodák. Sok helyen, de nem mindenhol, a vadkempingezést is elfogadják. A szlovák konyha ízletes és kiadós, és számos helyi ételt és italt érdemes kipróbálni.

Éghajlata mérsékelt, meleg nyárral és hideg téllel.

Kerékpáros útvonalak

Letölthető kerékpáros útvonalak következnek

Losonc - Bükkszék 96,01 km 575 m letölthető külföldi kerékpártúra útvonalak

Losonc – Bükkszék 96,01 km 575 m

Losonc - Bükkszék 96,01 km 575 m QR kóddal letölthető külföldi kerékpártúra útvonalak

Egy többnapos kerékpártúra utolsó felvidéki szakasza.

Az útvonal első fele vezet csak Szlovákiában. Túrakerékpárokkal nyugodtan teljesíthető az út.

A Füleki és az Ajnácskői várrom is útba esik. Egész napra akad látnivaló. A túra beszámolója már olvasható.

Szécsény – Losonc 59,25 km 302 m

Szécsény - Losonc 59,25 km 302 m qr kóddal letölthető bringás útvonal

Felvidéki bringázás kisforgalmú utakon.

Szécsény - Losonc 59,25 km 302 m letölthető bringás útvonal

Az előző útvonal folytatása. A Gácsi kastély elképesztő. Nézzétek meg ha arra jártok.

Léva -Szécseny 93,53 km 560 m letölthető bringás útvonal

Léva -Szécseny 93,53 km 560 m

Léva -Szécseny 93,53 km 560 m QR kóddal letölthető bringás útvonal

Lévától az Ipolyig ereszkedünk, majd a folyócskát követjük.

Az Ipoly a Duna mellékfolyója. Partján a szlovák oldalon is magyar települések. Az emberek segítőkészek, örülnek a magyar bringásoknak.

Olyan látványosságokat találsz ezen az úton, mint: Léva vára, vagy Nagycsalomja Pusztatemplom.

Komárom-Léva 114,42 km 352 m

Komárom-Léva 114,42 km 352 m qr kóddal letölthető külföldi kerékpáros útvonal

Komarnotól a Vág partján lehet bringázni.

Komárom-Léva 114,42 km 352 m letölthető külföldi kerékpáros útvonal

Az uralkodó széljárás itt is nyugati, nagy eséllyel hátráltatni fog. A kerékpárút a Vág gátjának a tetején vezet, az ártéri fáktól, növényzettől csak ritkán látni a folyót.

Nagyon klassz kerékpárút van Gútáig. Gútán kis pihenő a régi hajómalomnál.

Tatabánya-Dunaalmás-Esztergom-Komárno 122,67 km 206 m

Tatabánya-Dunaalmás-Esztergom-Párkány-Komárno 122,67 km 206 m

Tatabánya-Dunaalmás-Esztergom-Komárno 122,67 km 206 m QR kódos letöltés

Túránk egyik fele a magyar oldalon, a másik része szlovák oldalon vezet.

Érdekes útvonal, a Duna két oldalán erősen érezhető a különbség bringás szemmel. Számunkra a szlovák oldalon élvezetesebb a kerékpározás. Párkány után egy ideig aprókavicsos, köves úton tudsz csak haladni. Ausztriában, Németországban, Svájcban, Franciaországban is sok ilyen kerékpárút van. Az aszfaltozása tervben van.

Tatabánya-Komárno-Gabcsikovó a Duna mellett 197,30 km 252 m

Tatabánya-Komárno-Gabcsikovó a Duna mellett 197,30 km 252 m szlovákiai útvonal qr kód

Sík terep, minimális szintkülönbség.

Tatabánya-Komárno-Gabcsikovó a Duna mellett 197,30 km 252 m szlovákiai útvonal

Ha már unod a 100 kilométer környéki bringázásokat és szeretnéd feszegetni a határaidat, ez az útvonal teljesen jó hozzá. Lehet haladni, látnivaló is van. Komárno után nem sokkal kezdődik a Duna melletti kerékpárút. Teljesen jó!

Azoknak a bringástúráknak a besorolása melyek két országot is érintenek, elég nehéz. Ezt a zempléni ajánlatok között is megtaláljátok. Tanulságos út volt. A Szlovák oldalon néhány település szélén közvetlenül érezni a mélyszegénységben élők életét. Pár óra különbséggel két véglettel lehet találkozni.

author avatar
Gazsi Szabolcs Belkereskedelmi ügyintéző, készletgazdálkodási szakember, Hobbi: túrázás, utazás, kerékpározás
Főszerkesztő, admin. 14 éves korom óta túrázom, kerékpározom. Magyarország alapos megismerése az egyik fő célom, de a határon túli tájak bejárása, emberek megismerése is a célkeresztben van. Az évek alatt szerzett tapasztalataimat, élményeim akarom a gyertekvelem.hu weboldalon átadni. Az új generáció legyen egészségesebb, fittebb, okosabb, tájékozottabb.

Gazsi Szabolcs

Főszerkesztő, admin.

SEOzseni