2019. májusban, egy Kéktúrás utamon éjszakáztam Szigligeten az Óvár-Kilátó mellett függőágyban. A kellemes, szinte nyári meleggel bíró nap vége felé csak bíztam abban, nem lesznek, vagy csak kevesen lesznek a Királyné szoknyája elnevezésű tanúhegy tetjén álló kilátónál. Kevesen voltak, és hamar el is mentek. Szigliget még csendes ilyenkor.

Szigliget Óvár-Kilátó vadkemping

Az Országos Kéktúra útvonalától szűk három kilométert kell sétálni a Sárga sáv, majd a Piros sáv jelzésen Szigliget utcáin. A Hegyaljai útról a Piros L jelzés vezet fel a kilátóhoz. Az Óvár-Kilátó mellett padok, asztalok, tűzrakóhely is van. Vízvételre és étel beszerzésére a településen van lehetőség. A kilátóból a Balatonra gyönyörű a kilátás, a helyet csak ajánlani tudom a nyári főszezonon kívül. Éjszakai nyugalmam szinte tökéletes volt, az érkező vihar borzolta egy kis ideig a kedélyemet. Ez a májusi vihar villámlással, hirtelen haragú széllel érkezett. A széltől, esőtől a kilátó és a fák nagyon jól megvédtek, viszont a reggeli napsütés alig volt érezhető.

Nem véletlenül választottam ezt a helyet. Túrám előtt kerestem a lehetőségeket, ez volt az egyik a háromból. Az első még a Szent György-hegy lett volna, oda hamar megérkeztem. A másik lehetőség távolabb, a Ranolder-keresztnél. Addig már nem akartam elmenni.

  • Szerző
  • Fényképek
  • A túrát bejárta

Gazsi Szabolcs

Kapcsolat a szerzővel: szabolcs.gyertekvelem@gmail.com

Feliratkozás hírlevélre

author avatar
Gazsi Szabolcs Belkereskedelmi ügyintéző, készletgazdálkodási szakember, Hobbi: túrázás, utazás, kerékpározás
Főszerkesztő, admin. 14 éves korom óta túrázom, kerékpározom. Magyarország alapos megismerése az egyik fő célom, de a határon túli tájak bejárása, emberek megismerése is a célkeresztben van. Az évek alatt szerzett tapasztalataimat, élményeim akarom a gyertekvelem.hu weboldalon átadni. Az új generáció legyen egészségesebb, fittebb, okosabb, tájékozottabb.

Gazsi Szabolcs

Főszerkesztő, admin.

SEOzseni