2022. októberében a görögországi kirándulásunk a Kalambaka St. Nickolaos Monostor megtekintésével kezdődik. Kalambaka településen egy fantasztikus panziót talált a főszervezőnk, reggel innen indulunk egy kellemes sétára a csúcson álló monostorhoz. Oda és vissza talán öt kilométert kell gyalogolni, némi szintkülönbség azért van. Az út eleje kavicsos, aztán a lépcsők jelentenek csak akadályt.

A következő napok túráihoz a mai kis séta a monostorhoz nagyon jó bemelegítés, hangolódás a tájhoz, az időhöz, és természetesen a lelki feltöltődéshez is. Szerintem ez utóbbi is kell egy jó kiránduláshoz, akkor főleg, mikor olyan helyeket keresünk fel, ami szorosan kapcsolódik a valláshoz. Mindegy milyen vallás! A mélybe nyúló gyökerek után kutatva egy lesz a kiindulópont! Köszönhető a kevés látogatónak, az egész csapat érzett egy kellemes megnyugvást, éreztük a szellemiséget, éreztünk egy kellemes kisugárzást.

Kalambaka St. Nickolaos Monostor környéki táj ámulatba ejtő

A környék többi kolostorától az különbözteti meg, hogy a szikla amelyre épült nagyon kicsi. Háromszintes, a második emeleten a kolostor katolikus temploma található.
A kupola kicsi és sötét, nincs ablak, amely beengedné a fényt. A falfestmények csodálatosak.

A rengeteg görögországi látnivalók közül alig lehet választani!

Utazásunk további izgalmas és szép mozzanatai

  • Szerző
  • Fényképek
  • A túrát bejárta

Gazsi Szabolcs

Kapcsolat a szerzővel: szabolcs.gyertekvelem@gmail.com

Feliratkozás hírlevélre

author avatar
Gazsi Szabolcs Belkereskedelmi ügyintéző, készletgazdálkodási szakember, Hobbi: túrázás, utazás, kerékpározás
Főszerkesztő, admin. 14 éves korom óta túrázom, kerékpározom. Magyarország alapos megismerése az egyik fő célom, de a határon túli tájak bejárása, emberek megismerése is a célkeresztben van. Az évek alatt szerzett tapasztalataimat, élményeim akarom a gyertekvelem.hu weboldalon átadni. Az új generáció legyen egészségesebb, fittebb, okosabb, tájékozottabb.

Gazsi Szabolcs

Főszerkesztő, admin.

SEOzseni