Home » Kerékpártúrák » Többnapos kerékpártúrák » Isztria, csodás nyári kalandok két keréken, vadkempinggel

Isztria, csodás nyári🌞 kalandok két keréken🚴‍♀️, vadkempinggel⛺. Ötcsillagos ⭐⭐⭐⭐⭐élmény a bevállalós bringásoknak. Többnapos kerékpártúra az Adria partján.

  • A túra jellege: Többnapos kerékpártúra
  • Helyszín: Európa
  • Ország: Horvátország
  • Tájegység: Isztria
  • Túranapok száma: hat
  • Táv: 350 km
  • Szint: 4140 m
  • Felszerelés: Kerékpárral, teljes felszereltséggel, sátrazásra, vadkempingezésre felkészülve
  • Élmény: ⭐⭐⭐⭐⭐
  • A túra nehézsége: 🚴🚴🚴🚴

A magyarok egyik felkapott nyaralási célpontja Horvátországban az Isztria. Budapesttől számolva bő 500 kilométer, autóval szerencsés esetben 6-8 óra alatt elérhető. A térképet nézve a félsziget elég tagolt, sok kis öböl, sziklás part jellemzi, ami számunkra vadkempingezés⛺ szempontjából jó lehet. Többnapos kerékpártúra 🚴‍♀️ élménybeszámolóját olvashatod, amit egy nagyon jó barátommal tettünk meg ezen a szenzációs tengerparton. ⭐⭐⭐⭐⭐

Sátrak egy eldugott öbölnél az Isztriai félszigeten

Sátrak egy eldugott öbölben

Napi bontásban a kerékpártúra:

Miért az Isztria?

Azt tudjuk, hogy a helyiek, a törzsvendégek az összes vadregényes, eldugott helyet ismerik. Aki nem akar tömeget, azok keresik az ilyen lehetőségeket. 2008. nyara van, augusztusban járunk, most tetőzik a nyaralók létszáma. Nem lesz könnyű dolgunk! (2008.-ban is tiltott volt a vadkemping, de akkor még nem nézték annyira a rend őrei.) Isztria a források szerint 2813 négyzetkilométer, 208 000 fő lakja. 74 fő esik egy négyzetkilométerre. Szezonban a felkapott helyeken ennek a sokszorosát érezni. Mostani utunknál is az egyik cél, hogy ne csak a felkapott helyeket cserkésszük be.

A félszigetet a part mellett vezető utakon kezdjük el megkerülni, majd utunk vége felé keresztben átvágunk rajta. Nagyon sok ismert üdülővároson bringázunk át, de nem állunk meg az összes helyen. Egyszerűen nincs rá elég idő. Számomra, számunkra az is fontos, hogy ne csak a kiemelt helyeket lássuk. Az a kirakat, mint egy üzletnél. Mi van a raktárban? Erre is kíváncsiak vagyunk, és ezt csak az eldugott helyek felkeresésével lehet megtudni. Ilyen helyeken van esély megfigyelni a helyi szokásokat, embereket.

Érintjük:

Kraljevica, Rijeka, Matulji, Abbázia, Lovran, Medveja, Brsec, Zagore, Rabac, Pula, Kamenjak-fok, Peroj, Rovinj, Valalta, Limski fjord, és még jó pár település a félsziget belsejében. Áttekerünk az Ucka Nemzeti Park egyik részén, és egy kis kóstoló a Krk szigetből.

Tervünk van, csak nincs kidolgozva. A terv nagy vonalakban. Autóval utazás, a bringák hátul a vonóhorgon. Érkezés a kinézett helyre ami nem az Isztriai félsziget, Rijekától picit még arrébb, Kraljevica, Uvala Scott Hotel. (A mostani kerékpártúránk ötlete egy éve fogalmazódott meg bennem és a barátomban, mikor több családdal együtt itt nyaraltunk. Már akkor kinéztünk pár jó parkolóhelyet az autónak.)

Akkor jól bejártuk a környéket Rijekáig és a Krk szigetet. Az Isztria és a híres üdülővárosainak a kerékpáros bejárása ennyicske helyismerettel már adja magát. Napi 70-80 kilométerrel számolva jókora kört tudunk megtenni.

A felszerelésünk nem kevés, több hónapos útra is elindulhatnánk. Sokaknak ez luxust jelenthet, de szeretjük a kényelmet Péter barátommal együtt. Fejenként egy kétszemélyes sátor, hálózsák, derékalj, ruhák hidegre-melegre, esőcucc, szerszámok. És természetesen biztosítás. Vigyázunk magunkra, egymásra, de mások is vannak rajtunk kívül.

Folytatás

author avatar
Gazsi Szabolcs Belkereskedelmi ügyintéző, készletgazdálkodási szakember, Hobbi: túrázás, utazás, kerékpározás
Főszerkesztő, admin. 14 éves korom óta túrázom, kerékpározom. Magyarország alapos megismerése az egyik fő célom, de a határon túli tájak bejárása, emberek megismerése is a célkeresztben van. Az évek alatt szerzett tapasztalataimat, élményeim akarom a gyertekvelem.hu weboldalon átadni. Az új generáció legyen egészségesebb, fittebb, okosabb, tájékozottabb.
SEOzseni