Home » Itt jártunk » Toszkána – Toscana, utazás, kirándulás, városnézés

Toszkána a gondolatainkban csodavilágként él. Bizony mi is nagyon vártuk a találkozást. Ebből szerelem lesz, vagy sem? Bringázunk, utazunk, túrázunk. Természetesen Toszkánát is így vettük szemügyre.

Toszkána, ahogy álmainkban látjuk

Toszkánában különleges hangulatú városok sora vár bennünket. A reneszánsz hazájában az épületek mesébe illő míves történettel rendelkeznek.
Turisták millióinak szerepel az álmaiban, hogy egyszer Firenze utcáin sétáljanak vagy Siena városában részesei lehessenek a Palio-nak.
Az elbűvölő dimbes-dombos vidék a szelíd völgyeivel, olajfaligeteivel a toszkán tartomány szerves részét képezik, melyek a városokkal fűszerezve a világ legszebb tájegységei közé emelik Toszkánát!

https://www.budavartours.hu/regio/olaszorszag/toszkana.html#page-1

Toszkánáról röviden

Toszkána (olaszul: Toscana IPA: [tosˈkaːna]) Észak-Olaszország közigazgatási régiója; nyugaton a Tirrén-tenger irányában helyezkedik el.
Északnyugat felé Liguria, északon Emilia-Romagna, keleten Marche és Umbria, délen Lazio határolja.
Közigazgatási székhelye: Firenze.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Toszk%C3%A1na

Toszkána néhány látnivalója

 • Pisa
 • Firenze
 • Lucca
 • Chianti
 • Sienna
 • Arezzo
 • Elba sziget
 • Saturnia hőforrás

Toszkán kerékpárutak

Mint túrás és bringás weboldal, pár kerékpárutat is mutatunk.

EuroVelo 5 kerékpárút

Az EuroVelo 5 egy 3900 kilométer hosszú kerékpárút, Angliából indul és Olaszországban ér véget. Az Olasz szakasza hosszában átszeli Toszkánát, így kerékpártúra szervezése esetén számoljunk ezzel a lehetőséggel.

Toszkána legszebb túraútvonalai

Trekking túrák Toszkánában. Maremmától a toszkán Appenninekig, a Crete Senesitől, Chianti-n át az Amiata-hegyig. Toszkána természeti látnivalókban gazdag régió, lépésről lépésre, kényelmesen fedezzük fel. Pár ajánlat.

Elba sziget, a Toszkán tengerparttól látótávolságra

A Toszkán szigetvilág legnagyobb szigete, és a harmadik legnagyobb szigete Olaszországnak. 224 négyzetkilométer. A Tirrén tenger gyöngyszeme.

 1. február 26-án szökött meg Elba szigetéről Bonaparte Napóleon francia császár,
  akit a hatodik koalíció hatalmai a fontainebleau-i szerződés aláírása után kényszerítettek száműzetésbe.
https://rubicon.hu/kalendarium/1815-februar-26-napoleon-megszokik-elba-szigeterol

Elba sziget kerékpárral

A sziget tökéletes célpont kerékpártúrákhoz, különösen a főszezonon kívül.
Kerékpáros bejárása lehetővé teszi a toszkán szigetvilág legszebb strandjainak meglátogatását. A jellegzetes városok, kikötők, természeti látnivalók felfedezését.
Érdemes lagalább 4 napot rászánni A Toszkán szigetvilág eme gyöngyszemére.

Vadkemping Toszkánában és Elba szigetén

Olaszországban az ingyenes kempingezés szabályozását regionális szinten kezelik, ami azt jelenti, hogy a szabályok régiónként eltérőek lehetnek. Általában az ingyenes kempingezés Olaszországban illegálisnak minősül. Van azonban egy kivétel, az úgynevezett „átmeneti éjszakai bivak”.
Ez a kifejezés azt a gyakorlatot jelenti, hogy a sátrat csak éjszakára állítják fel, kora reggel, hajnalban lebontják.

Toszkán pillanatképek

Utazási ajánlatunk Toszkánában

GYIK

Miért érdemes Toszkánába utazni?

Az időjárás jobb mint nálunk, nem jellemző a sokáig tartó esős, szürke idő.
Rengeteg építészeti és természeti látnivaló van.

Mikor érdemes Toszkánába menni?

Egész évben! Viccet félretéve, egyén és család függő. Aki bírja a meleget, az júliusban és augusztusban is utazhat. Nekünk a május végi, június eleji időszak jött be. Nincs forróság, még nincs nagy tömeg.

Milyen Toszkánában kerékpározni?

Magyarországon is egyre többen róják a kilométereket kerékpárral, de Olaszország kerékpáros nemzetnek számít. Toszkánában is sokan ülnek kerékpárra és egyedül, vagy csapatban tekernek. Az autósok számára megszokott az időnként felbukkanó bringás csoport. A kresz szabályait betartva lehet Olaszországban is kerékpározni. A Toszkán tengerpartnak köszönhetően itt több a kerékpárút, érdemes kihasználni a lehetőséget.

Toszkánában lehet vadkempingezni?

author avatar
Gazsi Szabolcs Belkereskedelmi ügyintéző, készletgazdálkodási szakember, Hobbi: túrázás, utazás, kerékpározás
Főszerkesztő, admin. 14 éves korom óta túrázom, kerékpározom. Magyarország alapos megismerése az egyik fő célom, de a határon túli tájak bejárása, emberek megismerése is a célkeresztben van. Az évek alatt szerzett tapasztalataimat, élményeim akarom a gyertekvelem.hu weboldalon átadni. Az új generáció legyen egészségesebb, fittebb, okosabb, tájékozottabb.
Kategóriák: Itt jártunk

Gazsi Szabolcs

Főszerkesztő, admin.

SEOzseni