Gyönyörű március végi tavaszi idő van. Zöldell a természet, dalolnak a madarak, ezerrel süt a nap, a hűs völgyek alját még elérik a napsugarak. Nagy hátizsákkal az emelkedők izzasztóak, már jólesik árnyékot keresni délidőben. Fantasztikus túrázó idő! A zalaszántói Sztúpa már mögöttem, a Rezi vár még előttem a mostani Kéktúrám útvonalán.

Rezi vár és a vadkemping

Túrám szervezésénél az éjszakai szállásom helyének kiválasztását nem a véletlen szülte.

A Sztúpa volt az egyik és ez a másik kiszemelt. Már jártam itt, emlékeimben elég élesen él a hely kellemes kisugárzása, kilátás a várból, és mellette a nagy szabad terület. Padok, asztalok, tűzrakó, esőbeálló. Házam, ágyam a hátamon, csak a legjobb helyet kell kiválasztanom.

A Sztúpával is ez a helyzet, sőt anno ott is aludtam egy bringatúra alkalmával. A Sztúpához hamar megérkezem, a tavaszi időnek köszönhetően sokan vannak. Cél a Rezi vár!

A Rezi vár a Balaton nyugati partjától északra található Rezi falutól viszonylag messze északkeletre, az erdős Keszthelyi-fennsík északi, a Szántói-medencére néző peremén, a különböző források szerint 418–427 méter magas Meleghegy előreugró, meredek lejtőkkel határolt dolomit szirtfokán épült.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Rezi_v%C3%A1r

A Rezi vár ellőtti rét nem csak nekem ad most otthont. Egy párral találkoztam még a völgyben, ők sátrazni fognak. Pár perccel utánuk érkezem, rövid töprengés után az esőbeállót választom.

Padok, asztalok, tűzrakóhely van. A vártól a pazar kilátás adott. A réten sokan elférnek, a település közelsége nem zavaró. Vízvételi lehetőség csak a vár alatti településeken van.

  • Szerző
  • Fényképek
  • A túrát bejárta

Gazsi Szabolcs

Kapcsolat a szerzővel: szabolcs.gyertekvelem@gmail.com

Feliratkozás hírlevélre

author avatar
Gazsi Szabolcs Belkereskedelmi ügyintéző, készletgazdálkodási szakember, Hobbi: túrázás, utazás, kerékpározás
Főszerkesztő, admin. 14 éves korom óta túrázom, kerékpározom. Magyarország alapos megismerése az egyik fő célom, de a határon túli tájak bejárása, emberek megismerése is a célkeresztben van. Az évek alatt szerzett tapasztalataimat, élményeim akarom a gyertekvelem.hu weboldalon átadni. Az új generáció legyen egészségesebb, fittebb, okosabb, tájékozottabb.

Gazsi Szabolcs

Főszerkesztő, admin.

SEOzseni